Szpinak. Przez wielu z nas znienawidzony jeszcze z czasów dzieciństwa, dziś? Nastąpił jego renesans.
Muszę przyznać, że też swego czasu nie przepadałam za szpinakiem a sama myśl o czymkolwiek z jego dodatkiem przyprawiał mnie o zawrót głowy :)
Zawarte w nim bogactwo witamin, minerałów i przeciwutleniaczy stawia go na najwyższych pozycjach w rankingach zdrowego i pożądanego w naszej diecie warzywa.
Dzięki odpowiedniemu przyrządzeniu szpinaku, zestawienie go z odpowiednimi składnikami uzyskujemy zdrowy i pożywny posiłek bogaty w same dobrodziejstwa.
Dzisiaj na śniadanie miałam wielki apetyt na szpinak i owsianka musiała ustąpić miejsca bezdyskusyjnie :)
Składniki:
-paczka mrożonego/ świeżego szpianku
-pół dużej cebuli
-3 ząbki czosnku
-3 jajka
-2 łyżeczki oliwy z oliwek
-2 łyżeczki masła ze względu na obecność betakarotenu, który rozpuszcza się w tłuszczach
-sól, pieprz do smaku
Smacznego!
Pozdrawiam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz